Sabtu, 27 April 2013

***Esma Koyet*** ♥Ayam Bakar Madu ♥



***Esma Koyet***
Ayam Bakar Madu ♥
BAHAN2NYA
1ekor ayam
2 sudu besar lada hitam biji (ditumbuk kasar)
4 sudu besar madu lebah
1Sudu besar bijan ( tumbuk kasar)
2sudu minyak jagung
garam secukup rasa

Cara Memasak

Bersihkan ayam dan lap dengan tisu towel hingga kering.Tumbuk kasar lada hitam, campurkan semua bahan & perap ayam selama semalaman dalam peti.. tp pastikan bekas yang hendak perap ayam itu mempunyai penutup yang kemas..

bila siap perap.. bakar ayam dalam oven bersuhu 180 selama 3jam..

setiap 1jam hendaklah dituang sos yang kita peram ayam itu ke atas ayam tersbut..

hasilnya sangat menarik.. sbb ayam tu jd sangat lembut & sedap :) .. kalau x percaya CUBALAH hehhe

Tiada ulasan:

Catat Ulasan