Khamis, 3 September 2015

ROTI LAPIS DAGING BERKEJU

200 ml susu 
3 bj telur (2 bj untuk size AA) 

Celup roti dalam susu

Susun di bekas atau loyang yg telah di sapu butter

Lapiskan daging di atas roti tadi dan susun slice cheese di atas daging


RESEPI UNTUK INTI DAGING

BAHAN2
400 gm daging hancu
2 ulas bwg putih - hiris
2 bwg holland - dadu
1 biji tomato - dadu

1/2 packet perencah lada hitam maggi
2 sdB sos ladahitam kimbal
2 sdB sos tomato

Sedikit daun sop dan daun bwg hiris

CARA2
Tumis bwg putih
Masukkan daging yg telah (dinyahbeku) terlebih dahulu
Masak hingga,daging masak
Seratakan perencah maggi lada hitam , sos tomato dan sos lada hitam
Masukkan bwg holland
Masukkan daun sop dn daun bwg

** jika ingin kelainan gunakan sos bolongse 1/2 botol utk menggantikan perencah lada hitam dn sos lada hitam
Ulang proses hingga,roti habis.

Saya guna 12 kpg roti

Untuk lapisan akhir selepas daging.. Taburkan cheedar cheese dan mozza cheese

Bakar 40 mins

Suhu 170

Hidang dgn sos cili

blog saya satu lagi boleh dilawati : http://sharmine205omarshahab.blogspot.com/ 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan