Ahad, 1 Februari 2015

SARDIN PUFF

share dari link fb ~ 1001 Idea Masakan & Makanan

SARDIN PUFF

INTI SARDIN:
3 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
1 inci halia
2 biji cili merah
1 tin sardin ( dihancurkan ikannya )
1 biji limau kasturi
Garam secukup rasa
1 bungkus puff pastry jenama KAWAN ( 10 keping)

CARA2NYA
Bawang merah, bawang putih , cili merah dan halia ditumbuk .
Tumiskan bahan yang ditumbuk sehingga wangi.
Masukkan sardin yang telah dihancurkan.
Masukkan garam
Perahkan limau kasturi.
Kacau rata dan masak hingga agak kering.
Angkat dan ketepikan.
Isikan 1 sudu besar tuna ke atas pastry.
Lipatkan pastry dan tutupkan hujungnyer dgn garfu. Ulang sehingga habis semua puff.
Susun puff atas dulang pembakar.
Sapukan permukaan puff dgn telur.
Bakar puff pada suhu 200C selama 20 minit atau sehingga kuning keemasan.

blog saya satu lagi boleh dilawati : http://sharmine205omarshahab.blogspot.com/ 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan