Khamis, 2 Julai 2015

Petua/pesanan dari Nieza Nor Hamnira

share dari link fb ~ Nieza Nor Hamnira

Petua : Bagi mengurangkan bau dan rasa petai yang sangat kuat, rendam dahulu petai yang sudah dikopek ke dalam air beras. heart emoticon


Nak tahu tepung jagung yang ada dalam stok dapur kita elok lagi ke tak, masih segar kah atau sudah tengik kah? Petuanya, letak cuka pada sesudu tepung jagung tu, kalau berbuih maknanya tepung jagung tu masih segar. In shaa Allah jika kita masukkan tepung jagung segar dalam adunan masakan atau biskut kita, rasanya akan lebih mantap dan sedap. Semoga info bermanfaat 
heart emoticon

Limau Kasturi : boleh guna kesemuanya termasuk kulit
Limau Nipis : Ambil air perahannya sahaja, tidak termasuk kulit untuk elak rasa pahit

blog saya satu lagi boleh dilawati : http://sharmine205omarshahab.blogspot.com/ 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan