Ahad, 10 Februari 2013

Karipap sardine


#Laila Syed Salim#

Karipap sardine



Kulit
5 cwn tpung gandum
Setengah cawan minyak dipanaskan.
2 sdu planta
Secubit garam
Air secukupnya.
Cara2
Msukkan minyak dan planta kedalam tpung dan gaul msukkan air sedikit demi sedikit sehingga sebati.hingga boleh dicanai.
Inti
1 tin besar Sardin(buang tulang dan hncurkan)
1 sudu cili blend
1 sudu rempah kari
Panaskan minyak dalam kuali tumis cili blend msukkan rempah kari sekali
Goreng smpai garing msukkan sardine perahkan limau nipis letak garam secukup rasa
Letakkan sedikit kuah sardine.sedia untuk digoreng.sebelum diangkat msukkan bwng besar di potong dadu secukup nya...
Dapat 40 biji.
 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan