Chocolate Brownies
Buku Resepi
Bahan-bahan:
250 gram dark chocolate
200 gram butter
180 gram gula castor
1 sudu teh esen vanilla
4 biji telur
200 gram tepung gandum-diayak
200 gram kepingan badam
Cara membuatnya:
Gunakan teknik double boil
1. Cairkan coklat dan mentega. Kemudian masukkan gula dan esen vanilla. Gaul sebati.
2. Masukkan telur sebiji demi sebiji hingga habis. Kemudian masukkan tepung sedikit demi sedikit hingga habis. Gaul sebati.
3. Masukkan adunan ke dalam loyang yang dilapik dengan kertas minyak yang disapukan dengan sedikit majerin.
4. Taburkan badam yang telah digaulkan dengan sedikit tepung gandum. Ni untuk bagi badam tak tenggelam dari permukaan brownies.
5. Bakar pada suhu 160c, 30 minit, gunakan api atas bawah.
selamat mencuba | www.BukuResepi.com
Buku Resepi
Bahan-bahan:
250 gram dark chocolate
200 gram butter
180 gram gula castor
1 sudu teh esen vanilla
4 biji telur
200 gram tepung gandum-diayak
200 gram kepingan badam
Cara membuatnya:
Gunakan teknik double boil
1. Cairkan coklat dan mentega. Kemudian masukkan gula dan esen vanilla. Gaul sebati.
2. Masukkan telur sebiji demi sebiji hingga habis. Kemudian masukkan tepung sedikit demi sedikit hingga habis. Gaul sebati.
3. Masukkan adunan ke dalam loyang yang dilapik dengan kertas minyak yang disapukan dengan sedikit majerin.
4. Taburkan badam yang telah digaulkan dengan sedikit tepung gandum. Ni untuk bagi badam tak tenggelam dari permukaan brownies.
5. Bakar pada suhu 160c, 30 minit, gunakan api atas bawah.
selamat mencuba | www.BukuResepi.com
Blog saya satu lagi yg boleh dilawati :
http//sharmine205omarshahab.blogspot.com
Tiada ulasan:
Catat Ulasan