Selasa, 26 Mei 2015

Kentang Goreng Ranggup

 share dari link fb ~ Fazilah Norman 

 Kentang Goreng Ranggup

Bahan:-
3 Biji Kentang
2 Sudu Makan Cuka
500ml Air
Sedikit Perencah Maggi Kari
Sedikit Perencah Pasti Sedap Knorr
Minyak Untuk Menggoreng

1. Hiris kentang nipis2 menggunakan pisau buah
2. Didihkan air bersama cuka terlebih dahulu. Kemudian masukkan hirisan kentang tadi. Perlahankan api. Rendam selama 3 minit.
3. Angkat dan cuci kentang tersebut dan toskan sebelum menggoreng.
4. Panaskan minyak. Goreng dengan api sederhana besar. Bila nampak kekuningan, angkat dan toskan .

5. Tabur sedikit perencah maggi kari dan perencah pasti sedap knorr atau apa2 perencah yang anda suka.

blog saya satu lagi boleh dilawati : http://sharmine205omarshahab.blogspot.com/ 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan