BISKUT TIRAMISU
Bahan-Bahannya:
1 peket biskut - dari apa-apa jenis (saya guna biskut cream creakers)
1 tin susu cair - saya guna susu full cream Dutch Lady
1/2 tin susu pekat - saya kurangkan sebab tak suka manis sangat
4 sudu makan tepung kastard
1 cawan air
Secubit garam
Serbuk milo
Cara-caranya:
Satukan susu cair, susu pekat, tepungkastard, air dan garam ke dalam periuk.
Menggunakan api yang perlahan, masak dan kacau campuran kastard hingga adunan menjadi likat.
Tutup api.
Susun biskut dalam bekas/ loyang.
Masukkan adunan kastard supaya menutupi lapisan biskut dan ratakan. Taburkan serbuk milo.
Susun lagi lapisan biskut di atas lapisan kastard tadi. Lapiskan lagi dengan adunan kastard dan taburkan milo. Ulang langkah ini hingga habis.
Lapisan atas sekali, lapiskan dengan adunan kastard dan lebihkan taburan serbuk milonya.
Simpan biskut tiramisu ini di dalam peti sejuk selama 2 - 3 jam.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan