Ahad, 15 Mac 2015

NUGET AYAM

share dari link fb ~Seri Dewi & Keluarga



Langkah demi langkah: NUGET AYAM 

Bahan-bahan:

200 gm daging ayam kisar

2 butir telur - ambil putih sahaja

1 sudu kecil serbuk kari


100 gm serbuk roti

½ labu bawang besar - cencang

Sedikit lada sulah

Sedikit serbuk perasa ayam - jika suka

Sedikit minyak masak


Cara-cara menyediakannya:

1. Satukan daging ayam kisar dengan putih telur.

2. Kemudian campurkan dengan serbuk kari, serbuk perasa ayam dan lada sulah.

3. Akhir sekali campurkan dengan serbuk roti dan gaul hingga sebati.

4. Setelah bahan sebati, ambil sedikit dan dibentuk mengikut kesukaan anda.

5. Apabila hendak dinikmati, goreng nuget sehingga kekuningan.


Nota: sebaiknya nuget disimpan dalam peti sejuk beku sekurang-kurangnya setengah jam sebelum dimasak agar ia mengeras dan terbentuk dengan elok.

blog saya satu lagi boleh dilawati : http://sharmine205omarshahab.blogspot.com/ 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan