Ahad, 15 Mac 2015

JEJARI IKAN

share dari link fb ~Seri Dewi & Keluarga

Langkah Demi Langkah: JEJARI IKAN 

Bahan-bahan:
200 gm hirisan ikan

2 butir telur ayam -dipukul
100 gm serbuk roti
200 gm tepung jagung
Sedikit lada sulah dan garam
Minyak untuk menggoreng

Cara-cara menyediakannya:
1. Campurkan hirisan ikan dengan garam dan lada sulah.
2. (a&b) Gaul rata. Ambil 1 bahagian hirisan tadi dan golek-golekkan di atas tepung jagung. 
3. Setelah itu celupkan ke dalam telur.
4. (a&b) Akhir sekali golek-golekkan di atas serbuk roti.
5. Goreng dalam minyak panas sehingga kekuningan. 

blog saya satu lagi boleh dilawati : http://sharmine205omarshahab.blogspot.com/ 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan