Ahad, 25 Januari 2015

Dim sum

share dari link fb ~Asmira Suhadis

Perkongsian:
kita selalu melihat makann di jual disekitar kita, dari rasa was-was, eloklah kita buat sendiri, lebih murah dari membeli dan boleh berulang memakannya.

Dim sum
Bahan-bahan kulit
5 sdb tepung ubi
5 sdb tepung pulut
garam
air panas secukupnya 

Cara membuatnya

Campurkan kesemua tepung dan masukkan garam, tuang sedikit - sedikit air panas dan uli hingga sebati. Adunan tidak boleh terlalu lembik dan jangan pula terlalu keras.

Kemudian potong kecil dn lepas tu kita nipiskan (proses spt buat karipap).
Letak inti dan bentuklah ikut suka, kemudiannya kita kukus.

kita boleh makan bersama sos atau pun kicap atau apa sahaja yang kalian suka.

selamat mencuba
blog saya satu lagi boleh dilawati : http://sharmine205omarshahab.blogspot.com/ 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan