Selasa, 6 Januari 2015

Roti Lapis Daging Berkeju

share dari link fb Resepi Orang Kampung

Roti Lapis Daging Berkeju

Bahan2:

utk Inti:
300gm daging cincang @ 4 kpg dading burger (dihancurkan) kalau nak daging lebih blh tmbh lg..
2 ulas bwg putih
1 biji bwg besar
1/2 paket perencah daging black paper maggi
Sedikit air
Garam dan gula
Minyak

12kpg roti
3biji telur
200ml susu fresh
8kpg slice cheese
cheddar diparut
* sayur2 ikut suka

Cara Masak:

utk inti:

1.Pnskan minyak, tumis bwg putih mskkan bwg besar n daging... grg hingga daging empuk.
2. Kemudian masukkan perencah black paper dgn sedikit air...
3.Masak sehingga daging msk n kering.
4. Ketepikan n biar sejuk.

Untuk Roti lapis:

1. Sapukan keseluruhan bekas tahan panas dgn butter or mentega
bancuhkan telur dgn susu sehingga sebati
2. celup roti kedalam bancuhan susu td dan susun dlm bekas. buat sehingga penuh bekas utk tingkat yg pertama.
3. tuang kan separuh dr inti tadi keatas roti n ratakan. kemudian susun slice cheese keatas daging.
4. tutup dgn lapisan roti yg dicelup seperti lgkh pertama td...
5. Ulang proses yg sm... Lastly tabur chesdar parut kat lapisan atas sekali..
6. jika ada lebihan telur just siram diatas roti supaya x membazir...
7. bakar dalam oven yg telah dipanaskan pada sushu 180c lebih kurang 35-40 mnt( sehingga masak)
8. kuarkan dari oven sedia utk dihidang..


blog saya satu lagi boleh dilawati : http://sharmine205omarshahab.blogspot.com/ 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan