share dari link fb ~FB Chef and Charity Club with Smile.
#La Zaf
9hb Januari
KEK CHOCOLATE SWIRL
Bahan-bahan :
200 gm tpg naik sendiri [self raising flour]
175 gm gula kastor
175 gm buttercup [suhu bilik]
3 biji telur gred A
4 sudu besar fresh milk [susu cair pn blh]
1 s/k esen vanila
utk lukis on top kek
100gm coklat masakan [double boiler]
Cara-cara :
- Satukan semua bahan kecuali coklat masakan
- pukul sampai kembang
- tuang dlm loyang yg dialas dgn baking paper
- lorekkan/lukiskan on top kek dgn coklat masakan tu..
- bakar 180 darjah selama 30 minit atau hingga masak, bergantung pd oven masing2
SELAMAT MENCUBA !!!
9hb Januari
KEK CHOCOLATE SWIRL
Bahan-bahan :
200 gm tpg naik sendiri [self raising flour]
175 gm gula kastor
175 gm buttercup [suhu bilik]
3 biji telur gred A
4 sudu besar fresh milk [susu cair pn blh]
1 s/k esen vanila
utk lukis on top kek
100gm coklat masakan [double boiler]
Cara-cara :
- Satukan semua bahan kecuali coklat masakan
- pukul sampai kembang
- tuang dlm loyang yg dialas dgn baking paper
- lorekkan/lukiskan on top kek dgn coklat masakan tu..
- bakar 180 darjah selama 30 minit atau hingga masak, bergantung pd oven masing2
SELAMAT MENCUBA !!!
Tiada ulasan:
Catat Ulasan