Jumaat, 25 Januari 2013

RESEPI BIHUN GORENG menggunakan Bihun SUFI


share dari link fb ~Bihun Sufi


RESEPI BIHUN GORENG menggunakan Bihun SUFI

1. BAWANG BESAR DI MAYANG
2. 3 ULAS BAWANG PUTIH DI CINCANG / KETUK
3. TEMPE JAWA (DI PUTUNG / HIRIS & DI GORENG GARING)
4. UDANG SEGAR (KUPAS KULIT)
5. SAYUR-SAYURAN
6. MINYAK MASAK / MINYAK JAGUNG
7. GARAM
8. KICAP MASIN
9. KICAP PEKAT
10. CILI KERING DIBUAT PASTE
11. BIHUN SUFI (DI RENDAM AIR SEJUK SHJ)

TUMIS & MASAK KESEMUA BAHAN2 DIATAS KECUALI TEMPE, MASUKKAN BIHUN SUFI, KICAP MASIN & PEKAT + GARAM SECUKUP RASA. SETELAH BIHUN HAMPIR MASAK + TEMPE GORENG & DIGORENG / DIGAUL RATA.

SELAMAT MENCUBA!

RESEPI ASAL, HJ MOHD DAWOOD RESTAURANT ABM SERANGGON RD, SINGAPORE.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan