SUP KRIM AYAM BERSAMA CENDAWAN SHITAKE
Bahan-bahan:
Bawang putih 3 ulas di cincang
1 biji Bawang besar di cincang
3 sudu butter.
Sedikit lada hitam di tumbuk.
50 gm Cendawan Shitake
50 gm Isi Ayam
Semangkuk air
Semangkuk susu cair atau fresh milk
Bancuhan Tepung gandum 3 sudu besar
Bancuhan tepung jagung 2 sudu besar
Cara-cara:
Cairkan butter dan masukkan bawang putih dan bawang besar
masukkan isi ayam dan tumis sampai naik bau.
Masukan susu dan air. Bila mendidih..masukkan cendawan shitake.
Masukkan butiran lada hitam, perasa dan garam.
Akhir sekali masuk kan bancuhan tepung untuk memekatkan sup...
SELAMAT MENCUBA
blog saya satu lagi boleh dilawati : http://sharmine205omarshahab.blogspot.com/
Tiada ulasan:
Catat Ulasan