Mango Float Cara Baru
Bahan-bahan:
-Buah mangga secukupnya-dipotong dadu atau sesuai selera
-Biskut marie secukupnya
-Sedikit serbuk biskut marie [ tak letak ]
-200ml susu segar
-250g cream cheese
-140g fresh cream-dipukul hingga kental
-60ml double cream
-60g gula kastor
-jar atau bekas 7''
Cara membuat:
Putar cream cheese bersama gula kastor sehingga licin.Tambahkan double kream.Gaul rata.
Tambahkan pula fresh cream.Gaul rata.Isikan ke dalam bag piping. Sediakan jar atau bekas 7''.
Paipkan sedikit krim ke dasar jar.Celupkan biskut ke dalam susu segar.Susun di atas krim dalam jar tadi.Kemudian letak la potongan buah mangga di atasnya.Kemudian paipkan lagi krim di atas mangga tadi.
Buat seperti ini 2-3 kali.Last di atas ialah potongan mangga.Taburkan sedikit serbuk biskut marie di atasnya.
Simpan di dalam peti sejuk 1-2 jam atau semalaman sebelum dihidang.
blog saya satu lagi boleh dilawati : http://sharmine205omarshahab.blogspot.com/
Tiada ulasan:
Catat Ulasan