Selasa, 5 Mei 2015

Resepi Biskut Swiss Tart

share dari link fb ~ Jom Belajar Buat Kek

Resepi Biskut Swiss Tart

Bahan-bahan
225 gm butter 
120 gm gula ising 
1 biji telur 
275 gm tepung gandum 
75 gm tepung jagung 
1 st vanilla 
Badam cincang 
Jem strawberry dibeli di kedai bakery (untuk buat tart) 

Cara - cara

Pukul butter dengan gula 3 minit,masukkan esen. 
Masukkan campuran tepung dan sedikit demi sedikit masukkan telur yang telah dipukul terlebih dahulu.Sekiranya adunan masih lembik jangan risau masukkan sedikit lagi tepung. 
Sediakan petitin dengan mangkok kertas,paipkan berpusar dengan nozle berbentuk bunga mcm buat semprit ,hiaskan dengan jem dan taburkan badam cincang. 
Dibakar hingga masak. 
Adunan ini boleh menghasilkan sebanyak lebih kurang 135 biji tart.

blog saya satu lagi boleh dilawati : http://sharmine205omarshahab.blogspot.com/ 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan