Bahan-bahan
BAHAN A:
250gm mentega
170gm gula aising
1 biji kuning telur
BAHAN B:
100gm tepung jagung
30gm tepung naik sendiri
80gm serbuk badam
BAHAN HIASAN:
Coklat masakan (hitam)
Coklat masakan (putih)
CARA MEMASAK:
1. Sebatikan bahan A dan bahan B sehingga menjadi doh.
2. Kemudian sapukan mentega cair pada loyang bersaiz 10x10 dan lapiskan dengan kertas minyak.
3. Setelah itu canaikan doh di dalam loyang. Potong menggunakan cutter dan tekan adunan.
4. Bakar adunan selama 25 minit pada suhu 170ยบC.
5. Akhir sekali, apabila telah sejuk, tuangkan coklat cair hitam ke dalam adunan tadi dan lorekkan dengan coklat putih. Masukkan semula cutter dan apabila telah sejuk barulah dibuka cutter. Sedia untuk dihidangkan.
blog saya satu lagi boleh dilawati : http://sharmine205omarshahab.blogspot.com/
Tiada ulasan:
Catat Ulasan