CHOCOLATE COCONUT BARS
Resepi oleh : Martha Stewart
Bahan-bahan:
3 cawan biskut hancur (biskut marie @ biskut lemak @ apa2 biskut)
1/4 cawan gula
3/4 cawan butter (cairkan)
1 cawan kacang pecan (mengikut citarasa masing-masing)
1 cawan coklat cip (semi sweet)
1 tin susu pekat
1 1/2 cawan kelapa parut
Cara penyediaan:
1) Panaskan oven sehingga 375 degrees
2) Gaulkan biskut hancur , gula dan butter sehingga sebati.
3) Tuangkan ke atas dulang pembakar dan tekan mampatkan
doh tersebut.
4) Bakar selama 10 minit, dan biarkan sejukn selama 20 minit.
5) Taburkan kacang pecan dan coklat di atas biskut kemudian
tuangkan pula 1 tin susu di atasnya. Sapu rata di setiap
permukaan.
6) Taburkan kelapa yang di sagat tadi di atasnya.
7) Bakar semula sehingga kelapa masak kira-kira 10 - 13 minit.
8) Siap di bakar sejukkan dan boleh di potong mengikut saiz yang
di kehendaki.
Selamat Mencuba
smile emoticon
Tiada ulasan:
Catat Ulasan