Khamis, 26 Disember 2013

JEJARI UDANG CHEESE..

share dari link fb ~ Kak Chaq

Permintaan dr anak2....JEJARI UDANG CHEESE... stu lg resepi yg kak chaq wat utk anak2...bertambah JIMAT duit kak chaq hehe jom tengok bahan2ye...

BAHAN2

200 gm isi udang(ditumbuk lumat)
200 gm keju mozzarela
30 gm tepung ubi
100 gm tepung gandum
garam secukup rasa
1 sudu kecil lada berperisa(Aji-Shio)
2 bjik telur
serbuk roti secukupnye

CARA.

1..Potong keju cara memanjang n ketepikan
2.. Udang dikupas kulitnye..cuci bersih..toskan n tumbuk lumat.
3..Masukkan isi udang yg ditumbuk lumat kedlm bekas,masukkan tepung gandum,tepung ubi,garam n serbuk lada berperisa (Aji-Shio)...gaul sebati..
4..Ambil doh adunan(agak2 je)...gulung panjang..(sepanjang keju yg dipotong)..kemudian leperkan n masukkan keju dn tutup kembali dgn kemas...
5..Golekkan dlm serbuk roti kemudian golekkan dlm telur dn golekkan sekali lg dlm serbuk roti.wat hingga habis.kemudian goreng...GORENG DGN API PERLAHAN...

***TEPUNG GANDUM JGN DIMASUKKAN SEKALI GUS,MASUKKAN SEDIKIT DEMI SEDIKIT..agak2 la adunan tu jgn lembut sgt dn jgn keras sgt.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan