share dari link fb ~ Buku Resepi
TIRAMISU CHEESE LELEH
Oleh:Mem Kecik Ajer
225gm plnta
300gm gula
4bji telur
200gm tpg gndm
60 gm koko
1sudu teh soda
1/2 sudu teh garam
165ml air.
Cara2
Pukul gula n planta mskkn telur sbji demi sbji ayak tpg koko soda aduan sume berselang seli ngn air
kukus sehingga masak lebih kurang 30 minit api sederhana besar
RESEPI kek ni sgt lembut ringan dn gebu..saya yg x pandai buat pon menjadik..yahoooo
toping
krim cheese 250 gram x sampai pon wat separoh je
susu pekat stgh cawan@ikut suka tahap manais
whiping krim stgh cawan
mix sampai gebu
cara2 melapis
belah 2 kek guna BENANG.potongan jadik halus taw
lepas tu renjiskan bancuhan neskepi...tp kek coklat x yah kot.kalau kek pandan@kek vanila baru berasa lepastu
sapukan krim cheese..rata2 kendian taburkan serbuk koko@milo kendian lapiskan lagik kek..ulang langkah petama tadik.
Akhir sekali taburkan slice cheese...
Utk dapatkan toping yg cair dn meleleh boleh masukan sikit susu segar....selamat mencuba.....pasti menjilat kuku kelingking..hihih
xpayah mauk oven ek?
BalasPadam