Rabu, 11 Disember 2013

ROTI JOHN DAGING

share dari link fb ~Buku Resepi

ROTI JOHN DAGING
Oleh:Ziela Lewis

BAHAN:3BJI-ROTI HOT DOG (BELAH 2)
2BJI-BAWANG MERAH*
1ULAS-BAWANG PUTIH*
DAGING CINCANG
2 BJI-TELUR
1SB-REMPAH KARI
1SK-SERBUK LADA SULAH
DAUN BAWANG (CINCANG)
GARAM
SERBUK PERASA
SOS CILI
SOS LADA HITAM
MAYONIS
KOBIS (SAGAT)
CARROT(SAGAT)
TIMUN (SAGAT)

CARANYE: KISAR BHN BERTANDA (*) KMUDIAN KOCAK TELUR MASUKKN BHN KISAR TD & SEMUA BAHAN YG LAIN.... KACAU SEHINGGA SEBATI.....PANASKAN KUALI LEPER RATAKN MINYK PADA SELURUH PAN,TUANG ADUNAN TELUR TADI KMUDIAN TEKUP KAN ROTI TUNGGU SEHINGGA GARING BRU BALIK KAN.... TERPULANG SMADA NK DOUBLE KN TELUR ATAS BAWAH PUN BOLE LGI SEDAP.....DA SIAP PICITKN SOS ATAS ROTI TABUR KOBIS,CARROT TIMUN...PICITKN SOS LADA HITAM MAYONIS & SOS LGI.BARU LE D PTONG2... SEDIA TUK DI HIDANG...
SELAMAT MENCUBA
 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan